De enkleste programmeringsspråkene

Det å lage nettside er en ufattelig spennende ide. Dette er derimot noe som for nå er forunt de færreste. Det handler rett og slett om at det ikke er så veldig enkelt å lage en nettside. En nettside krever nemlig av deg at du kan et programmeringsspråk. Dette er det ikke alle som kan der ute. Dersom du dog er helt sikker på at du skal lage nettsiden din selv, så er du nødt til å lære deg et programmeringsspråk. Dette kan være vanskelig, men desto nyttigere fremover i tid. Vi trenger nemlig mange kloke hoder som kan programmeringsspråk for å møte på fremtidens utfordringer. Dersom du skal lære deg et programmeringsspråk, hvilket bør det dog være? Og hvilket språk er egentlig enklest å lære seg?

HTML

Vi kommer selvfølgelig ikke utenom HTML. Dette språket ble opprettet allerede tilbake i 1990, før det kommersielle internettet kom på banen. Til den dag i dag er dette programmet som brukes for å skape nettsider og applikasjoner knyttet opp mot disse. For deg som er helt fersk, så er dette programmet også helt perfekt. Det er fordi HTML blir regnet som et av de enkleste programmene å lære seg blant mange programmerere.

Python

Heldigvis er ikke Python slu som en slange. Dette programmeringsspråket er nemlig enkelt å forstå for nybegynnere. Selv om det stammer fra 1989, så har det blitt oppdatert mange ganger siden da, og det er i dag fortsatt et av de mest populære der ute. Dette kan fort være valget du faller på.

Javascript

Der C, C++ og Java alle er kjente programmeringsspråk, så er det ikke alle som liker de individuelt. Kanskje liker en et element fra det ene språket, og et element fra det andre. Vel, Javascript kombinerer disse tre på en ypperlig måte. Her har det ikke noe å si om du skriver den ene delen av koden som om det var C++ og den andre som om det var Java. Alt blendes sammen i ett. Dette programmeringsspråket i verden.

PHP

Uten å være for detaljert, for det kan du ta deg om når du søker opp språket selv om du velger det, så er PHP et programmeringsspråk som brukes i kombinasjon med HTML. Dette språket benyttes for å lage applikasjoner innad i nettleseren.

R

Sist men ikke minst må vi inkludere R. Dette programmet får kanskje enkelte til å rynke litt på nesen fordi de har brukt det i mattesammenheng. Det er dog ikke bare matte dette kan brukes til, og kunstig intelligens sine algoritmer kan for eksempel bygges opp her.

Med alle disse språkene og deres egenskaper ferskt i minnet, så er det på tide å velge. Velg det språket som passer dine behov og gir deg den beste sjansen til å lykkes!