Lag din egen nettside og tjen penger i dag

Er det en ting som er å elske med nettet, så er det at vi kan tjene store penger her, ofte uten å gjøre så altfor mye. Det hele handler derimot om at en må være årvåken og tjene penger. Her på siden snakker vi mye om det å lage godt webdesign og flotte sider. Men hvordan skal en egentlig tjene penger på disse? I denne guiden vil vi gjennomgå noen av de enkleste måtene du kan tjene pengene du så gjerne vil få ut av nettsiden din. Vi ser nærmere på et par konsepter du garantert har hørt om i tillegg til noen litt mer skjulte diamanter der ute. Kanskje har du hørt om ordet affiliate, men vet du egentlig hva det er for noe?

Spennende reise

Å starte en nettside er meget spennende. Nå kan alle på hele internettet se akkurat det du har laget. Her kan du dele hva som helst. Det være seg om det er en blogg eller nettbutikk, så handler det om for deg å drive inn trafikk. Den enkleste måten å gjøre dette på er god SEO. Selv om denne artikkelen ikke skal handle om SEO, så er det verdt å nevne et par fotnoter. SEO er ekstremt viktig fordi mesteparten av din trafikk vil komme gjennom søkemotoren. Glem den ideen du har om at du skal spore enhver besøkende gjennom sosiale medier. Det går simpelthen ikke, og noen ganger må du bare la Google sin mystikk fikse saken.

Øk trafikken din

Når du har kommet i gang med siden, så er det naturlig å ville ha denne trafikken for å kunne tjene penger. Det er det samme om du har en blogg og lener deg på reklameinntekter, eller om du er nettbutikk som selger varer. Uansett situasjon, så ønsker du så mange besøkende som overhodet for å konvertere så mange som overhodet mulig. En slik ide ligger i affiliate sider. Disse er sider som lages av mennesker som deg og meg, da gjerne blogger. På bloggene, som ofte har kjente og kjære domenenavn, så legges det ut en rekke tekster. For eksempel kan bloggen handle om underholdning. Da vil eier poste en rekke artikler relatert til underholdning. Kanskje deler skribenten om sine toppfilmer, noen saftige nyheter om skuespillere eller et par artikler om den gangen han drømte om å bli skuespiller. Uansett, så vil han i et par av artiklene legge inn det som heter affiliate linker. Disse er linker som leder til kommersielle nettsteder. Dersom en av leserne på bloggen om underholdning klikker på denne og gjør et kjøp, så tjener eieren av bloggen en forhåndsavtalt prosent av salget. Dette kan ofte være mellom 4 og 15%, noen ganger også mer.

Hvordan starte en affiliate

En trenger derimot ikke gå denne noe kompliserte veien, der du forøvrig er nødt til å melde deg inn i et affiliate nettverk. I stedet kan du velge ruten og bare blogge i vei og få masse lesere. Flere bloggere har lyktes med dette, og det er faktisk mange bloggere som lever av dette alene. Det vil si, de supplementerer sine millioninntekter med TV-opptredener, men det er naturligvis ikke noe de er nødt til å gjøre. Når du oppnår deres nivå av popularitet kan du derimot ta på deg selv mange av de samme godene. Tenk på å selge produkter for eksempel som har ditt navn eller din logo på dem. Dette er egentlig et triks som stammer fra YouTube, og det er ikke allverdens med bloggere som holder på med dette. Allikevel kan du starte en trend her! Dersom du vil holde deg til det trygge, så er promotering noe bloggere gjør mye av. Da inngår du en avtale med et selskap som selger noe som er relatert til din blogg. Dette kan for eksempel hvis din blogg handler om underholdning være casino tjenester. Handler din blogg derimot om det å være mamma, så kan kanskje en nettbutikk for barneklær være interessert. Her får du dog bare en engangssum, og ikke en prosent for hvert salg slik affiliate linker gir. Det blir opp til deg hva som blir det beste valget her.

Uansett hvilken vei du velger å gå, så er det viktig at du velger å tjene penger på din nettside. Når du har lagt ned så mye hardt arbeid og så mye penger i å få designet en skikkelig flott nettside, så er det ingen grunn til å la den sitte uten noen form for inntekt. Hva er vel bedre enn å bare la siden jobbe for seg selv og gi deg store passive inntekter?