Lag din egen WordPress-nettside

Mange av oss sitter inne med en forretningside vi gjerne vil få ut til folket. Enten du selger egenproduserte produkter, driver med digital markedsføring eller blogger, kan du ha behov for en egen nettside for å markedsføre nettopp det du driver med. Noen vegrer seg for å hoppe ut i dette, og konsekvensene av dette kan være at inntekten ikke blir så bra som den kunne blitt. I denne artikkelen ser vi på en nokså enkel måte å lage din egen nettside, nemlig gjennom WordPress. For den ufaglærte webdesigner, som ikke har kunnskap om for eksempel koding, er dette et godt alternativ.

Hvordan begynne?

Det første du må gjøre for å lage din egen WordPress-nettside er å registrere ønsket domenenavn. Dette kan gjøres hos Domeneshop. Det koster en liten hundrelapp. Neste steg er å sette opp et webhotell. Dette kan enten gjøres via Domeneshop eller gjennom en ekstern server. Når dette er gjort, er du klar for å begynne og designe ditt nye nettsted.

Tema

Når du skal designe nettstedet ditt, vil du først få valget mellom ulike tema. Her er det mye å velge mellom, så det lønner seg å bruke tid på å finne det ideelle temaet. Hvilket tema du velger avhenger av hvilken type nettside du skal lage.

Struktur

Et mål med nettsiden vil nesten alltid være å gi de besøkende en mest mulig brukervennlig opplevelse, som igjen fører til at de returnerer til nettsiden ved en senere anledning eller anbefaler nettsiden til andre. Derfor er det viktig med en tydelig struktur på nettsiden, slik at det er enkelt å manøvrere seg frem og tilbake, ut i fra hvilke behov man har. Driver du for eksempel med salg av egenproduserte produkter, bør de forskjellige produktkategoriene deles inn i nettopp kategorier, som igjen er enkle å finne og å bevege seg ut og inn fra.